Mindfulness

Psykologerne på Torvet

Kurser


Mindfulness

 


Mindfulness handler om at være til stede – at være nærværende.

 

At være nærværende fra det ene øjeblik til det næste synes på en gang at være en enkel og naturlig del af at eksistere, men samtidig er det en tilstand som konstant forvirres/forstyrres af tankerprocesser, som fx leder vores opmærksomhed hen på fortiden i forhold til noget vi går og grubler over eller på fremtiden i forhold til noget vi skal nå, eller noget som bekymrer os.


 

Samtidig har vi en tendens til konstant at vurdere og dømme, om det vi nu oplever er godt nok eller burde være anderledes. Det er sådanne uhensigtsmæssige og automatiserede tankemekanismer, der er med til at skabe stress, angst og depression. Mindfulness forebygger og modvirker dette, idet det er en metode, der træner oplevelsen af at skabe et rum for tilstedeværelse og nærvær – vi bliver altså i stand til, at være fuldt ud tilsted i øjeblikket, uden at vurdere og dømme, forsvinde ind i fortiden eller i fremtiden, men bare opleve tingene som de er her og nu.


 

Der er videnskabelig dokumentation for, at mindfulness har sundhedsfremmende virkninger. Dels nedsættelse af fysiske og psykiske symptomer ved at forbedre immunforsvaret og arbejde med at distancere sig fra give slip på uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre. Derudover opnås en øget oplevelse af frihed og energi samt større selvtillid.


 

Kurset i mindfulness er henvendt til personer, der vil lære sig selv bedre at kende med henblik på at reducere allerede eksisterende stresssymptomer samt til personer med angst, tilbagevendende depressioner og kroniske smerter.


 

Kurset er opbygget med dels teoretiske oplæg om metoden og forskningsundersøgelser samt praktiske øvelser, herunder body-scan-meditation, meditation på åndedrættet og mindfulness-yoga.


 

Det er nødvendigt at træne mindfulness mindst en halv time dagligt for at opnå en effekt, hvorfor der på kurset bliver uddelt mindfulness-instruktions-CD’er. Kurset koster kr. 3500,00 for hele forløbet (i alt 20 timer) formiddagshold og 3800,00 kr. for eftermiddagshold. Tilmelding er bindende og der er tale om et samlet forløb.

www.psykologernepaatorvet.dk

Kontakt: Tlf. 20850503 • kontakt@psykologernepaatorvet.dk

Cvr.nr. 27737496 • Medlemmer af Dansk Psykologforening • Overenskomst med Sygesikringen

Adresser: Torvet 9, baghuset, 1.sal, 3400 Hillerød • Lindeallé 27, 5230 Odense M • Høffdingsvej 34,  2500 Valby